Hoe duurder het kledingstuk, hoe vetter de vlek

remarkable-humade

Mijn talent voor vlekken is groot. Ik trek ze aan als een harige hond vlooien en helemaal wanneer dingen net uit de was komen. Ik geloof inmiddels heilig dat de kans op zelfbevlekking vermindert naarmate een kledingstuk langer uit de wasmachine is. Vanwege mijn gewelfde figuur vallen vlekken ook bijna altijd op hetzelfde gebied. Mijn moeder had hetzelfde probleem, tot groot genoegen van mijn vader. Mijn eigen verkering schudt slechts het moede hoofd wanneer ik weer eens jam/pindakaas/tostikruimels uit het decolleté vis.

Gewelfd en onhandig heeft ook heel wat T-shirts en bloesjes gekost omdat ik die verrekte vlekken er niet uitkreeg. Vooral vet was een probleem. Vanish, ossegalzeep, HG, ik heb al die malle producten gebruikt. Met doodordinair afwasmiddel boek ik tegenwoordig bovengemiddeld succes, maar het blijft smoezelen.

Ik schrijf dus ‘was’, want deze week vond ik in het Tropenmuseum* in Amsterdam een geweldig alternatief: opplakvlekken! In goud! Onder het motto niet poetsen maar plakken¬† (vermoed ik) maakte Humade kledingstickers onder de naam reMARKable. Het idee is beter dan de copy, ik waarschuw vast: “Markeer het moment met deze gouden opstrijkpatronen en maak van je vlek iets opmerkelijks!”

Ik ga een gouden tiet tegemoet.

O.a. te koop via Circl en Van Binnen.

 

*Exit through the museum shop.

Geplaatst in Blog op vrijdag 1 februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *